Kulturprojekt.dk

cases ydelser kurser & rådgivning om os kontakt

Nødhjælpsorkester sensommerturné

Fra 20. august til 6. september 2018 var Bobo Moreno, Al Agami, Dan Rasmussen, Ole og Peter Kibsgaard på turné med Nødhjælpsorkesteret. Her spillede de musik og arrangerede musikalske workshops for flygtningebørn og -unge på danske asyl- og hjemrejsecentre landet over.

I foråret 2018 var de husorkester i Sandholmlejren og de har også givet koncerter på Sjælsmark Udrejsecenter. Det er blandt andet deres erfaringer herfra, som gav dem ideen til turneen.

Projektet har fået støtte fra Den Sociale Fond, Bestles Fond, Ludvigsens Legat, Nikolaj og Felix fonden, Tuborgfondet og Politiken-Fonden.

“Tusind tak for jeres besøg og dejlige koncert. Det var fantastisk og en kæmpe fornøjelse. Som jeg er sikker på at I kunne mærke, havde børn, forældre og medarbejdere en fest – en let og nærmest lykkelig time – tak for det, det betyder uendelig meget mere end I og vi overhovedet kan forestille os. I skal være velkommen når som helst – I siger bare til.”
Anne-Mette Bjerregaard Pedersen, funktionsleder Sjælsmark

”Musik bringer mennesker sammen, og i et asylcenter betyder det også at asylansøgerne kan være fælles om noget på tværs af kulturer, etnicitet og køn. Børnene elsker, at de kan genkende sangene de lærer i børnehaven/klubben på centret og at de også kan få lov til at ønske numre er en kæmpe succes. På centrets vegne, asylansøgere, frivillige og medarbejdere, giver jeg de varmeste anbefalinger til Nødhjælpsorkestret, der med deres musik og engagement formår at bringe fællesskab og glæde hos asylansøgerne.”
Tanja Karsten, Frivillighedskoordinator Center Sandholm

Nødhjælpsorkesteret er både et band og en forening. De spiller for at hjælpe og støtte mennesker i nød forårsaget af krise og katastrofer. Og arbejder for at styrke empati, respekt og gensidig medmenneskelighed med deres musik og arrangementer.

Kulturprojekt.dk har hjulpet dem med udarbejdelse af projektbeskrivelse, fundraising og hjemmeside.