Kulturprojekt.dk

cases ydelser kurser & rådgivning om os kontakt

Angelica

ANGELICA er en nyfortolkning af Giacomo Puccinis SUOR ANGELICA med første opførelse i Christians Kirke, København 21 oktober 2017 og turné i 2018.
Operaværkstedet og Ylva Kihlbergs ANGELICA er en imødekommende forestilling, der taler til nutidens publikum og til unge i dag. Puccinis operatragedie fra 1918 er på flere måder velegnet til formålet. Den indeholder noget af Puccinis allersmukkeste musik, er forholdsvis kort, og den hjerteskærende historie om hvordan Angelica bliver revet væk fra sin familie og lille søn, føles meget aktuel: Hvad gør det ved et menneske at skulle leve videre ensom, uden sine elskede, uden sit barn? Er livet så overhovedet værd at leve? Kan man i det hele taget overleve sådan en smerte? I Ylva Kihlbergs opsætning undersøger hun, hvad der sker i klosterets kvindegruppe, når Angelica kastes ud i sin tragedie.

Operaværkstedet inddrager sociale medier som et greb, der understøtter forestillingens fortælling og udbreder markedsføringen til nye målgrupper. Forud for forestillingen fortælles Angelicas forhistorie til publikum på sociale medier med foto og videoklip fra hendes liv, før hun sendes i kloster, hvor en kærlighedshistorie står i fokus.

“Det bliver ikke kedeligt, når operasangerinden Ylva Kihlberg debuterer som operainstruktør… med et håndplukket udvalg af tidens bedste kvindelige sangere til Puccinis ørehængere” Se artiklen Nonneskræk på de skrå brædder

Første opførelsen for et begejstret publikum i en fyldt kirke blev realiseret takket være støtte fra Augustinus Fonden, Beckett-Fonden, Frimodt-Heineke Fonden, Knud Højgaards Fond, Oticon Fonden og Toyota-Fonden.