Kulturprojekt.dk

cases ydelser kurser & rådgivning om os kontakt

Grevinden af Bagsværd

Forfatter Henriette Rostrup arbejder på et bogprojekt, der fortæller historien om Angelika Pierri (1870-1914), der var en usædvanlig kvinde med et dramatisk og farverigt livsforløb. Danske Angelika Pierri, senere kendt som Grevinden af Bagsværd, blev født ind i fattigdom, giftede sig til ufattelig rigdom og adelstitel, rejste verden rundt og mødte flere af tidens største personligheder som Mark Twain, Dronning Victoria og Henrik Ibsen, men endte med at miste alt igen.

Henriettes roman om Grevinden udkommer på Politikens Forlag, og i forbindelse med udgivelsen vil der være udstilling på Gladsaxe Hovedbibliotek om Angelikas liv og skæbne, hvor forfatterens researchmateriale, breve, billeder m.m. indgår.

Angelika var ikke blot en ”gold digger”, men en meget karismatisk og eventyrlysten kvinde, der ikke lå under for tidens undertrykkende kvindesyn, og som greb de chancer hun fik og kastede sig ud i livet. Hendes livshistorie har næsten mytiske dimensioner, og er et fantastisk grundlag for at skrive en spændende og tankevækkende roman. Samtidig falder hendes liv sammen med en periode, hvor der skete enorme og gennemgribende samfundsforandringer i Danmark og den vestlige verden.

 

 

Grevinden af Bagsværd har indtil videre modtaget støtte fra Statens Kunstfond, Gladsaxe Kommune, Kong Christian den Tiendes Fond og Kraks Fond.