Kulturprojekt.dk

cases ydelser kurser & rådgivning om os kontakt

Lonely House

En operacollage med en perlerække af arier og sange fra 1930erne til år 2000, der samler det bedste fra amerikansk opera.

lonely house scSå meget ensomhed, længsel og kærlighed!

Forestillingen ”Lonely House” lader tre ensomme eksistenser mødes på en bar. De søger ind i sig selv, ud af sig selv, mod hinanden og fra hinanden, mens sjælen får stemme gennem sange, hovedsagelig med rødder i amerikansk klassisk musikkultur. Ind imellem tager de også fat i rene
tekster som kommentar til deres situation, bl.a. med uddrag fra Marilyn Monroes digte og Edgar Lee Masters’ ”Spoon River”.

Det er barsk, men også smukt, for gennem ensomhedens hus strømmer en flod af længsel efter fortryllelse og forløsning – ”magic”! Måske er livet ikke altid som drømmen, men musik og sang rummer jo i sig selv et håb om forandring.

Så lad os mødes i baren og skåle med Gershwin, Weill, Barber, Stravinsky, Menotti, Bolcom, Previn, Adès and Bernstein! Feeling lonely? You’re not the only – one!

Medvirkende: Helene Hvass Hansen (sopran), Helle Fabricius Grarup (mezzosopran), Christian Damsgaard (tenor) og Rikke Sandberg (piano).
Instruktør: Kathrin Weisser-Lodahl.lonely house pr
Dramaturg: Mette Borg.

Lonely House havde premiere på Hofteatret i Teatermuseet på Christiansborg d. 16. december, 2016, og skal i 2017 opføres på andre danske og internationale s
cener.

Projektet er støttet af Ernst B. Sund Fonden, Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden, Beckett-Fonden og Københavns Kommune, Louis-Hansens Fond, Frimodt-Heineke Fonden, Jorcks Fond, A.P. Møller Fonden og Statens Kunstfond.