Kulturprojekt.dk

cases ydelser kurser & rådgivning om os kontakt

WOMAN

I samarbejde med seks danske museer og højskoler, hylder det moderne klassiske ensemble Lydenskab de kvindelige kunstnere inden for kompositionsmusikken, med at bestille værker af seks nordiske og baltiske kvindelige komponister.

De seks komponister Kajsa Magnarsson, Line Tjørnhøj, Maria Faust, Tine Surel Lange, Outi Tarkiainen og Bergrún Snæbjørnsdottir. Dissse er alle stærke kvindelige profiler og komponister, musiker og iværksættere på højeste niveau.

Lydenskab vil med projektet fremme og synliggøre den kvindelige kompositionsmusik og bidrage til, at repertoiret af ensembleværker af kvindelige komponister udvides. Til hver koncert uropføres et nyt værk, sammen med et repertoire af både nyere og ældre musik af nordiske og baltiske kvindelige komponister. Koncertrækken strækker sig over 2016 og 2017.

WOMAN har indtil fået bevilget støtte fra Aage og Johannes Louis-Hansen Fonden, Kulturkontakt Nord, Knud Højgaards Fond, Statens Kunstfond, Dansk Komponistforening, Solistforeningen samt flere kommunale puljer.