Kulturprojekt.dk

cases ydelser kurser & rådgivning om os kontakt

Cavalleria rusticana

Opera Nordsjælland opsætter Mascagnis én-akts opera Cavalleria rusticana (1890) med fuldt orkester, solister og kor. Operaen spilles i nordsjællandske kirker og havde premiere i Mørdrup Kirke (Espergærde) den 1. oktober 2017. Forestillingen instrueres af Kirsten Schultz Hansen og dirigeres af Rose Munk Heiberg. Paul Frederiksen står for den musikalske korledelse i samarbejde med Rudersdal Musikakademi. Professionelle instruktører og solister går sammen med amatørsangere om dette ambitiøse projekt. Cavalleria rusticana indeholder masser af dejlig kormusik, ikke mindst Påskekoret – et af de allerflotteste numre for operakor overhovedet.

Opera Nordsjælland, der har hjemsted i Birkerød, er etableret som en forening, der arbejder for at fremme udbredelsen af og interessen for operagenren lokalt og regionalt samt at skabe et professionelt miljø omkring opera. Foreningen har til formål at give også amatører mulighed for at engagere sig og medvirke i storstilede operaforestillinger. Dette sker gennem operaopførelser, gerne fuld-skala opførelser. De produktioner, Opera Nordsjælland udvælger, er typisk præget af meget koraktivitet, idet brændpunktet for deresres arbejde er sangernes udvikling.

Cavalleria rusticana tilbyder den opmuntring, undervisning og musikalske inspiration, der skal til, for at talentet kan udfolde sig og lysten og nysgerrigheden frigøre sig. Selv når ikke det fører til en karriere som professionel sanger eller musiker, er musikken en kilde til glæde og fællesskab.

Opera Nordsjællands opsætning af Cavalleria rusticana har indtil videre opnået støtte fra Dansk Kapelmesterforening, Knud Højgaards Fond, Oticon Fonden, Axel Muusfeldts Fond,  Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond samt Gentofte Kulturpulje.