Kulturprojekt.dk

cases ydelser kurser & rådgivning om os kontakt

Lullabies for Lost Children

Klassisk sanger Ly Tran og journalist Anders Haahr Rasmussen har med dette projekt indsamlet historier og vuggeviser hos de forældre, hvis børn flygtede fra Vietnam efter krigen og nu har en tilværelse adskilt fra dem i Vesten. Historierne formidles i et totalkunstværk med ny kompositionsmusik af den prisbelønnede James Black, hvori vuggeviserne indgår, samt lyd- og billedoptagelser.

I årene 1975-90 flygtede 5 mio. vietnamesere illegalt i hjemmebyggede både, og mange af dem lever i dag spredt over hele kloden. I indsamling af materiale samarbejder Ly og Anders med vietnamesere, som stadig har deres forældre i Vietnam. De besøgte disse forældre i december 2018 – lavede interviews, optog de vuggeviser, de sang for deres børn, og filmede dem.

Kunstværket består af to dele: En musikalske del, som opføres live den moderne ensemble-trio Neko3  sammen med videoportrætterne, og en videoinstallation. Vuggeviserne indsamlet i Vietnam blev udleveret til komponisten, som ud fra materialet komponerede et nyt værk, der forbinder traditionel vietnamesisk musik med vestlig kompositionsmusik. Musikken opføres foran et bagtæppe af videoinstallationer, hvor ansigterne på de vietnamesiske forældre tavst skiftevis kigger ind i kameraet, kigger ned, sidder med lukkede øjne, som illustration af den ufrivillige tavshed, deres børns flugt førte med sig.

I Lullabies for Lost Children har komponisten både behandlet meget simple vuggeviser og brugt disse til at skabe musikalske portrætter af de mennesker, der interviewes.

Værket havde urpremiere d. 7. juni 2019 i KoncertKirken på Blågårds Plads som del af KLANG-Copenhagen Avantgarde Music Festival. Derefter dansk turné.

Lullabies for Lost Children er blevet støttet af Dansk Skuespillerforbund, Statens Kunstfond, SNYK, Politiken Fonden, Dansk Komponistforening, William Demant Fonden, Augustinus Fonden og Nørrebro Lokaludvalg.