Legatmidler.dk

legatmidler dkEn af de største frit tilgængelige databaser over støttemuligheder er Billesø & Baltzers: Legatmidler.dk, ”..hvor oplysninger om ALLE legater kan findes”, skriver de.

Tjoh.. For det første findes der mindre fonde, som de ikke nævner, fx Ernst B. Sund Fonden, som ellers “har til formål at støtte kunst, videnskab og andre almennyttige formål”, og desuden er der tit ændringer og nyheder ikke mindst i forhold til statslige og kommunale puljer. Så hold gerne øje også andre steder. Men der er virkelig mange fonde og legater, og det er et supergodt sted at finde relevante fonde.

Alle kulturlegater

Gå til deres online søgefunktion og vælg fx Legattype: “Legater, der kan søges” og Emneområder: “Kultur”, og der kommer 495 legater op (i september 2016). Det er nok ikke alt du kan bruge, da en stor del af fondene er meget smalle:

  • Henriette Levin f. Hartvigs Mindelegat, oprettet af hendes søn manufakturhandler Emil Levin, Faaborg: “Til unge under 25 år fra Faaborg Kommune …” samt til “Institutioner i Faaborg by til gavn for Faaborg i kulturel eller erhvervsmæssig henseende.”

eller

  • Anna E. Munchs Legat: “Til ældre, kvindelige billedkunstnere eller forfattere, som har behov for økonomisk støtte”

Hvis du til gengæld falder ind under én af de kategorier, er dine chancer så meget desto større.

Søg og du skal finde

For at finde de fonde, der passer lige præcis til dig, kan du bruge funktionen “Søg på et ord:”. Her er det dog vigtigt at være ret præcis. Hvis nu vi forestiller os, at du er en ældre, kvindelig billedkunstner, som har behov for økonomisk støtte, så vil du måske skrive ordet “billedkunst”. Der kommer så 7 fonde op, men ikke Anna E. Munchs Legat. “Billedkunstner” giver 3 legater, stadig uden Anna E. Munch, men “billedkunstnere” giver 3 legater, hvor Anna E. Munchs Legat er iblandt. Yes! (“Støtte” giver 1590 legater og “økonomisk støtte” 283)

Du kan også søge efter en lokalitet, der har tilknytning til dit projekt (fx. Sønderjylland: 19 legater) eller et andet nøgleord i forbindelse med projektet. Endelig er der mulighed for at sortere efter ansøgningsfrist.

Der står typisk en 5-10 linjer om de enkelte fonde, og du kan betale et mindre beløb for at få tilsendt nærmere oplysninger om fonden. Hvis du i stedet kopierer fondens navn kan du også søge oplysninger om den via google eller CVR registret. En anden mulighed er at låne bogen eller cd-rom’en på biblioteket – søg på titel: “Vejviser til legater og fonde”. Det er jo gratis, hvis du afleverer til tiden.

Her er Billesø & Baltzers billede med mulige kundetyper

Her er Billesø & Baltzers billede med mulige kundetyper

Category

Posted

  • On oktober 01, 2016