Kulturprojekt.dk

cases ydelser kurser & rådgivning om os kontakt

Corpo Surreal

Det danske performancekompagni Sew Flunk Fury Wit (SFFW) præsenterer, sammen med et kunstnerisk verdenshold, en musikdramatisk rejse ind i et ekspressivt danse- og dukkeunivers ledsaget af en sangcyklus med elementer af opera. Corpo Surreal er en forestilling om moderne menneskers rejse mod den totale frihed fra kultursnærende bånd og biologi. Poesi og virkeligheden flyder sammen i et surrealistisk drømmescenarie.

I samarbejde med den japanske danser og koreograf Yoko Higashino, den islandske sopran Ísabella Leifsdóttir Alþýðuóperan og den verdensberømte mexicanske electronica-komponist Murcof griber Corpo Surreal ind i en moderne tanke om mennesket, der befrier sig selv fra den naturlige krop som den ultimative identitetsmarkør. Sangteksterne leveres af Neill Cardinal Furio, der også stod bag Sew Flunk Fury Wits anmelderoste og internationalt turnerende forestilling Støv og senest den spektakulære Crash fra 2018

SFFW arbejder med en nyskabende tilgang til musikdramatik som stærkt kunstnerisk udtryk og teatergruppen blev grundlagt i 2013 af nuværende kunstnerisk leder Svend E. Kristensen. Forestillingerne forsøger ofte at overskride grænsen mellem teater, musik og performance, og i de to foregående produktioner er det lykkedes SFFW med at opfinde originale og besnærende måder at lave eksperimenterende opera på. Dukker og animation er centralt i SFFWs musikdramatik. Det er dukkeopera, og det er naturligt, at dansen ligger til grund for arbejdet med dukkerne, som SFFW er kendt for.

Instruktør og dramaturg er den samme som på Støv og CRASH, nemlig Jesper Pedersen, der har medvirket i tilblivelse af blandt andre BLAM, Airport og MORPH af Kristjan Ingimarsson. I CORPO SURREAL fusionerer dans og dukkeanimation. Det er den første produktion, SFFW laver i samarbejde med professionel danser.

Corpo Surreal  får premiere d. 4. februar 2020 på Teater Katapult i Aarhus.  Indtil videre er truffet syv aftaler om gæstespil i perioden februar til juni 2020: Det Kgl. Teater (Kbh.), Spiral Theatre (Tokyo), Rohm Theatre (Kyoto), Downtown Contemporary Arts Festival (Kairo, Egypt), Teater Momentum (Odense), Hippodromen (CPH Stage) og Reykjavík Arts Festival.

Projektet har så langt modtaget støtte generøs fra:  Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg, Nordisk Kulturfond, Dansk Skuespillerforbund, Dansk Komponistforening, Augustinus Fonden, William Demant Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, A.P. Møller Fonden og Kulturudviklingspuljen i Aarhus.